Fisersa 3r

El dia 29 d’abril els alumnes de 3r vam anar a fer una visita a l’E.T.A.P. (Estació de Tractament d’Aigua Potable) i l’ E.D.A.R. (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de Figueres. Fisersa.

Amb aquesta visita es pretén que els alumnes coneguin el cicle integral de l’aigua, que siguin conscients que l’aigua és un recurs escàs i veure el funcionament i quina funció té l’ETAP i l’EDAR de Figueres.

Per començar es visita l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), on ens expliquen les diferents fases per les quals passa l’aigua per convertir-se en aigua potable. També visitem el dipòsit d’emmagatzematge d’aigua a Figueres.

Després ens desplacem fins a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) on ens mostren les diferents fases per on passa l’aigua des que arriba a la depuradora fins que es retorna a la natura.

Ha estat una visita molt motivadora de cares al projecte que estem treballant a classe. A tots ens ha agradat molt observar quin és el procés pel qual ha de passar l’aigua per poder-la consumir i com es neteja per poder-la retornar a la natura amb les condicions idònies per no contaminar els rius.

També han participat en un joc de parelles on han après moltes formes d`estalviar aigua només canviant algunes de les nostres costums diàries.