Sortida Empúries cicle superior

El passat 9 de novembre, els alumnes de cicle superior visitàrem les ruïnes gregues i romanes d’Empúries.
Al llarg de la visita vam conèixer la història d’Empúries des de la seva fundació amb l’arribada dels grecs a les nostres costes per tal de comerciar amb els ibers fins que, posteriorment, s’hi van establir els romans. Ens va sorprendre els interessos contraposats que tenien uns i altres. Mentre que els grecs buscaven comerciar – recordem que emporium, significa mercat- i, convivien tranquil•lament amb els indiketes, els romans buscaven colonitzar-los i obligar a tots els ciutadans a seguir les seves lleis.
Fou molt interessant conèixer la gran quantitat de déus i deesses en que creien ambdues civilitzacions i les històries tan fantàstiques que s’amagaven darrera de cada un d’ells. Coneixerem especialment Escolapi (déu de la medicina) i vam veure la seva escultura original i restaurada dins del museu.
Així mateix, tinguérem la possibilitat de veure un vídeo amb les imatges reconstruïdes virtualment de com era Empúries en aquell moment a més de les eines i utensilis que empraven en el seu dia a dia.
Malgrat que ens va ploure una miqueta, vàrem passar molt bon dia. Ens vàrem divertir a la vegada d’aprendre moltíssim.
Cicle Superior

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.