Sortides 1e trimestre CS

Durant aquest trimestre el Cicle Superior hem realitzat diverses sortides fora de l’escola.

El dia 25 de setembre varem anar a Vilameniscle a veure un mirador de la comarca. Aquesta activitat estava dinamitzada per La Copa  que ens va fer arribar un dossier per treballar abans de fer la visita. L’àrea de Medi Amient del Consell Comarcal, l’Obra Social de “La Caixa”, la Diputació de Girona i La Copa  han participat en  la creació i/o la restauració de 12 miradors en tota la comarca així com d’uns posters explicatius.

El mirador del Suro Gros, a Vilameniscle, permet veure tot el paisatge de les Salines i l’Albera, molt ric en vinyes, pinedes, prats… i els cims de Montagut i Costabona, entre d’altres. Ens varen fer una explicació amb un dossier per completar i seguidament, per parelles es va realitzar un joc de pistes on els alumnes varen aprendre moltes coses de manera molt motivadora.

Aquest trimestre hem realizat una sortida de tot el dia a Olot, va ser el 13 de novembre. El tema dels volcans l’haviem treballat prèviament a la classe de coneixement del medi i també varem veure i explicar DVD sobre els volcans.

Al matí varem caminar moltíssim fins a pujar al cràter del volcà Sta. Margarita i després el Croscat on varen poder observar directament les diferents parts, materials, ….

El dinar va ser al parc del centre d’Olot i a les 15 h.  vam visitar el Museu dels Volcans i vam viure les sensacions provocades per un terratrèmol amb un simulador.

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, seguint la dinàmica de l’any passat, ens vam apuntar a la diada de la ciència promoguda pel Museu de la Tècnica a la Rambla de Figueres. Una vegada escollits els temes proposats: El Sistema Solar (5è) i Monturiol i L’Ictineu (6è) es va fer un treball previ els dies anteriors.

Els de 6è varem aprofitar per introduir el tema visitar l’exposició dels “Inventors i els seus invents” al Museu de la Tècnica.

A la classe es varen preparar els murals a fi de completar-los el dia de la jornada, el 19 de novembre,  a la Rambla i seguidament participar i jugar interactivament amb els treballs de les altres escoles. Aquests treballs quedaren exposats a la Catequística per tal que tothom poguès anar-hi i participar dels jocs.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.