PROJECTE MUSEU DE LA TÈCNICA

Els alumnes de 6è han començat el projecte   “Fem de museòlegs” proposat pel Museu de la Tècnica de l’Empordà.

Aquest projecte pretén donar a conèixer la feina que es fa a un museu  i realitzar una exposició sobre objectes del MTE.

Al mes de novembre vàrem realitzar una visita al MTE per tal de veure la organització del museu, on arreglen els objectes, on els documenten … Per acabar, entre tots, van triar 6 objectes per treballar a classe i utilitzar-los per l’exposició.

Abans de les vacances de Nadal,  ens van portar alguns dels objectes a classe i en grups de 5 els van documentar i van explicar el context històric en què es trobaven els objectes.

El projecte culminarà amb una exposició dels objectes que tindrà lloc a partir del 27 de maig de 2011 al Consell Comarcal. El que resta de curs caldrà, doncs, preparar i organitzar tota l’exposició.

HORA VELLA “LES MÀQUINES TORNEN”

Finalment aquest ha estat el nom del projecte que els alumnes de 6è van començar a principi de curs.

A les 5 de la tarda del proper dia 27 de maig tindrà lloc la presentació de l’exposició al Consell Comarcal amb la presència de les persones que han organitzat el projecte i els alumnes de 6è.

L’exposició reflexarà tota la feina que han fet els nens i nenes de 6è en quant a buscar informació sobre les màquines, noticies destacades dels diferents moments històrics, anuncis antics, jocs…d’una manera molt visual.

El projecte s’ha pogut realitzar gràcies a la iniciativa del Museu de la Tècnica i la col·laboració del bisetmanari Hora Nova i l’arxiu comarcal.

Els alumnes de la classe han participat molt activament i amb motivació en tota l’activitat, ha estat una experiència molt positiva per tots.

No cal dir que esteu tots convidats a la presentació, al finalitzar hi haurà pica-pica per tots els assistents. Però si no podeu venir aquell dia, l’exposició durarà fins el 14 de juny.

cartell_Horavella

invitació

Suplement HORA VELLA

VIDEO

6 CONTES D’ANADA I TORNADA

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.