FISERSA

El dia 29 d’abril els alumnes de 3r vam anar a fer una visita a l’E.T.A.P. (Estació de Tractament d’Aigua Potable) i l’ E.D.A.R. (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de Figueres. Fisersa.
L’objectiu de la visita és que els alumnes coneguin el cicle integral de l’aigua de Figueres, que siguin conscients que l’aigua és un recurs escàs, conèixer maneres d’estalviar aigua i veure el funcionament i de l’ETAP i l’EDAR de Figueres.
Primer es visita l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), on ens expliquen les diferents fases per les quals passa l’aigua per convertir-se en aigua potable. També visitem un dels tres dipòsits d’emmagatzematge d’aigua. Podem esmorzar i jugar una mica.
Després ens desplacem fins a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) on ens mostren les diferents fases per on passa l’aigua des que arriba a la depuradora fins que es retorna a la natura perquè no contamini. Acabem la visita amb un joc memory per aprendre maneres d’estalviar aigua i recordar tot el que ens han explicat durant tot el matí.
Ens ha agradat molt la visita i ens ho han explicat molt bé.