Festa de la Castanyada

Sempre s’ha dit: “les tradicions s’han de mantenir”. Així dons, la setmana del 24 al 28 d’octubre, a l’escola, vam estar treballant la castanyada.

         Cada cicle ho va aprofundir de manera diferent. Per una banda, els alumnes d’Educació Infantil van fer manualitats: bolets, castanyes i cargols; van fer un taller de tast de productes de tardor que ells mateixos havien dut de casa i posteriorment, van muntar una paradeta amb aquest fruits a la porteria.

         Els alumnes de Cicle Inicial també van dedicar tota la setmana a treballar la tardor transversalment a diverses matèries: van aprendre endevinalles, dites, refranys, lectures i dictats relacionats amb el tema i algunes manualitats.

         Al mateix temps, els nens i nenes de Cicle Mitjà, van fer treballs relacionats amb els temes d’aquesta diada: van escriure receptes de panellets, llegir contes, fer dictats i endevinalles, un titella, etc.

         Els més grans, els alumes de Cicle Superior, van aprendre d’on prové la tradició de celebrar aquesta festa, van redactar contes i receptes de tardor.

         Enguany, el temps no va acompanyar i la festa que teníem prevista pel divendres 28 a la tarda, la vam haver d’aplaçar.  Es va celebrar en dues jornades. En primer lloc, el divendres vam menjar-nos les  castanyes. Passat el pont, el dimecres 2 de novembre, es varen ballar les danses que els nens van estar preparant a les hores d’educació física i música. D’aquesta manera, van ser gaudides per tots plegats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.